Social Media Zakelijk – Vine

Traditioneel gaat de meeste marketing online met tekst of plaatjes, en wordt het gebruik van video’s vooral door de kleinere bedrijven geschuwd. Niet raar, het is relatief lastig om een goede video te maken, zeker als bedrijf zijnde met marketingdoeleinden. En het uitbesteden brengt gelijk weer kosten met zich mee. Maar de trend online is er wel naar dat meer en meer content gaat bestaan uit video’s, zo gaf Facebook-oprichter Mark Zuckerberg minder dan een jaar geleden nog aan dat over 5 jaar Facebook waarschijnlijk uit praktisch alleen nog maar video’s bestaat. Maar hoe kan je nou als (klein) bedrijf je hier dan toch inmengen, een beetje video kost veel tijd en moeite. Maar waarom zou je een lange video willen? Mensen besteden toch steeds minder tijd om hun oordeel te vellen? En toen was er Vine…

Het idee van Vine is heel simpel, video’s van zes seconden, snel gemaakt, snel online. Met ongeveer 40 miljoen gebruikers, maar een veel groter bereik, worden er per dag zo’n 1,5 miljard Vine loops afgespeeld. De video’s kunnen gemakkelijk worden gedeeld via Facebook, Twitter en andere sites, en dit gebeurt dan ook volop. De perfecte manier voor bedrijven om dus snel een creatief bericht de wereld in te sturen, zonder zelf een groot aantal volgers te hoeven hebben. Alhoewel 6 seconden dus heel weinig lijkt, kun je met een krachtig visueel beeld snel een groot effect hebben. Ook juist omdat het een app is die de combinatie van onder andere Facebook en Twitter mogelijk maakt.

Centraal staat wel de creativiteit, welke essentieel is voor het succesvol zijn met Vine. Hier een paar originele voorbeelden van hoe bedrijven dit inzetten:

Do-It-Yourself video van Lowe’s DIY

Sneak-preview voor Wolverine

Bacardi Cola guide

Zoals je ziet is het wel daadwerkelijk mogelijk een duidelijk bericht te verzenden binnen zes seconden, heel eenvoudig en heel snel. Dus als jouw bedrijf nog op zoek is naar een (nieuwe) manier om video content in te zetten als marketing tool, is Vine dé app voor jou.

Bronnen:

http://www.koozai.com/blog/social-media/business-guide-using-vine/
http://expandedramblings.com/index.php/vine-statistics/
http://www.marketingfacts.nl/berichten/vine-een-wat-hoe-voor-bedrijven
http://www.dutchcowboys.nl/mobile/30156

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s